σπυροσ γραμμενοσ
Δηλαδή θα συνεχίσουν να απευθύνονται είτε στους γιατρούς του ΕΣΥ είτε σε άλλους, θα συνταγογραφούν τα φάρμακα και θα κάνουν τις εξετάσεις τους με τον ίδιο τρόπο, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο».
Για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον οικογενειακό γιατρό δήλωσε τα εξής: «Θέλουμε όμως σιγά-σιγά να εμπιστευτούν το νέο θεσμό, να αναζητούν υπηρεσίες μέσα από την οικογενειακή φροντίδα, ώστε σιγά-σιγά να μετατοπίζεται το βάρος από το νοσοκομείο και την περίθαλψη στην πρόληψη της ασθένειας. Θα προχωρήσει αργά, σταδιακά, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου (...) για ποιοτική και δωρεάν φροντίδα».
Τόνισε ότι οι 101 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) που λειτουργούν αυτή τη στιγμή, έχουν ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους πολίτες στους οικογενειακούς γιατρούς, 150.000 ενεργοποιημένους ηλεκτρονικούς φακέλους Υγείας, εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί, ένα ελάχιστο ποσοστό παραπομπών στα άλλα επίπεδα του συστήματος Υγείας που σημαίνει, όπως είπε ο υπουργός, ότι «υπάρχει στις ΤΟΜΥ επάρκεια και δυνατότητα διαχείρισης σε πρωτοβάθμιο επίπεδο».
Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις οικογενειακών γιατρών για να στελεχώσουν πλήρως το νέο σύστημα που προβλέπει 239 δομές σε όλη τη χώρα. Σταδιακά όμως γίνονται βήματα και ο στόχος του υπουργείου είναι τον Ιανουάριο οι ΤΟΜΥ να έχουν φτάσει τις 120.
Πώς να κάνετε εγγραφή
1ο Βήμα: Η υποβολή αίτησης
Η υποβολή αίτησης γίνεται είτε από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, επιλέγοντας την «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για Πολίτες» είτε απευθείας από το rdv. ehealthnet.gr.
Η είσοδος στο πληροφορικό σύστημα γίνεται με τους κωδικούς του taxisNET και η επιβεβαίωση με τον ΑΜΚΑ. Η πρώτη οθόνη που βλέπουμε, είναι μία σύνοψη για το τι υπάρχει στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Επιλέγουμε την πρώτη εφαρμογή για τον Οικογενειακό Γιατρό. Στην επόμενη οθόνη, βλέπουμε τα προσωπικά μας στοιχεία τα οποία το σύστημα έχει «τραβήξει» από τον ΑΜΚΑ μας. Ο νομός, η πόλη και ο δήμος είναι τα κριτήρια με τα οποία θα αναζητήσει το σύστημα οικογενειακούς γιατρούς στην περιοχή μας. Σημαντικό είναι να συμπληρώσουμε τηλέφωνο επικοινωνίας και email, ώστε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις.
2ο Βήμα: Επιλογή οικογενειακού γιατρού
Στη συνέχεια επιλέγουμε «Αίτηση ανάθεσης οικογενειακού γιατρού». Βλέπουμε τη λίστα με τους γιατρούς οι οποίοι είναι διαθέσιμοι. Επιλέγουμε τον οικογενειακό γιατρό που θέλουμε και εμφανίζεται το έγγραφο της αίτησης, το οποίο πρέπει να εκτυπώσουμε. Με αυτό πηγαίνουμε στην ΤΟΜΥ.
3ο Βήμα: Εγγραφή
Ο πολίτης επισκέπτεται τον οικογενειακό γιατρό που έχει επιλέξει, έχοντας μαζί του την αίτηση εκτυπωμένη, φωτοαντίγραφο ταυτότητας και φωτοαντίγραφο εγγράφου απόδειξης της διεύθυνσης κατοικίας.
Ο γιατρός αποδέχεται την αίτησή μας και ορίζεται ως οικογενειακός μας γιατρός.
Στη συνέχεια, ο πολίτης λαμβάνει το έγγραφο με όλα τα στοιχεία της εγγραφής του, καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς χρήστη με τους οποίους έχει πρόσβαση στον ιατρικό του φάκελο.
θυμωμένος άνθρωπος
θυμωμένος άνθρωπος
βερνικι φουρνου
https://olniqmhc.blogspot.com/2019/03/blog-post_145.html
Comments
Post a Comment