οασα α11

κυ νεμεασ
οασα α11

Μάλιστα κατά τη συνεδρίαση ο Θόδωρος Μαργαρίτης κατέθεσε την άλλη άποψη: «η επιλογή για Παρών ή Αποχή εξασφαλίζει της ενότητα της ΔΗΜΑΡ και τη συνοχή του Κινήματος Αλλαγής». Ειδικά η αναφορά του στο ΚΙΝΑΛ δείχνει πως γνώριζαν καλά στη ΔΗΜΑΡ πως θα ανακοίνωναν το οριστικό διαζύγιο με τη Φώφη Γεννηματά.


οασα α11

«Οφείλουμε παρά τα λάθη, τις όποιες διαφωνίες μας με το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουμε το εγχείρημα που ξεκίνησε το 2015 και πρέπει να προχωρήσει με αυτόνομη πορεία της Κεντροαριστεράς και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών» συμπλήρωσε.


Ο Θόδωρος Μαργαρίτης ανέφερε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι σε θετική κατεύθυνση τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να μην βλέπουμε μια κυβερνητική πλειοψηφία με αμφίβολη προγραμματική κατεύθυνση προχώρησε χωρίς συναινέσεις και με απόλυτη εργαλειοποίηση με στόχο τα παιχνίδια εξουσίας και την κομματική αντιπαράθεση. Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη». Το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και του Κινήματος Αλλαγής σημειώνοντας τη θέση του κόμματος για τη προκήρυξη εκλογών επεσήμανε ότι η σχετική συζήτηση δεν βρίσκεται σε ουδέτερο χρόνο και δεν είναι δυνατόν να μην συνυπολογισθεί αυτό το δεδομένο.


Την πρόθεση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για οριστική ρήξη φαίνεται πως γνώριζε και η Φώφη Γεννηματά. Ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος μιλώντας στην Κ. Ε. φέρεται να αποκάλυψε πως «μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».


«Στο χώρο της Κεντροαριστεράς κάναμε πάντοτε συνεργασίες με πολιτικό πλαίσιο και διαφάνεια κι όχι παζάρια μ΄ άλλα κόμματα», σχολίασαν κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής για όσα ισχυρίστηκε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.


Η Φώφη Γεννηματά με συνοπτικές διαδικασίες επέλεξε τη διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου το απόγευμα της Κυριακής. Σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ σχολιάζεται πως «η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα».



ορμη διαγωνισμα
https://prrcfuql.blogspot.com/2019/03/blog-post_63.html
https://naygrgqk.blogspot.com/2019/05/blog-post_10.html

Comments