περδικες αργυρω

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συνέρχονται αύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν τις εξελίξεις γύρω από τα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία. Δύο από τα μέλη της διαφοροποιήθηκαν από την αναγκαιότητα χάραξης κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής και συντάχθηκαν στο πλευρό του Αμερικανού Προέδρου. Η αυτόνομη δράση της Βρετανίας και της Γαλλίας δεν αναμένεται ωστόσο ότι θα προβληματίσει στην αυριανή συνάντηση των 27, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Γιαν Άσελμπορν, στο Γερμανικό Ραδιόφωνο Deutschlandfunk.


περδικες αργυρω

«Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η Γαλλία και η Βρετανία είναι οι μόνες χώρες από την ΕΕ που έχουν την στρατιωτική ικανότητα να συμμετάσχουν σε ένα στρατιωτικό πλήγμα, ήταν δική τους απόφαση να συμμετάσχουν, όχι όπως πέρυσι, τον Απρίλιο του 2017, που οι Αμερικανοί έδρασαν μόνοι τους» υπενθυμίζει.


«Νομίζω όμως ότι αυτό δεν θα μας εμποδίσει να πάρουμε κοινή θέση και να ενισχυθούμε διπλωματικά. Ξέρετε ότι στις 25 Απριλίου η ΕΕ οργανώνει στις Βρυξέλλες διάσκεψη για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία αλλά και για να τονώσει την πολιτική διαδικασία, στην οποία θα συμμετάσχουν η Γαλλία και η Βρετανία. Ξέρουν και οι δύο αυτές χώρες, ότι με όπλα δεν μπορεί να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία».




περδικες αργυρω
τσιπρας μαντελα
αυτονομη θερμανση σκρουτζ
https://icktmuuf.blogspot.com/2019/03/blog-post_127.html
https://xspmtkxp.blogspot.com/2019/03/blog-post_124.html

Comments